Eindhoven Trofee 2019

Aankomend weekend gaan de allround-toppers van Nederland die zich niet voor de World Cups geplaatst hebben de strijd aan om de Eindhoven Trofee. Verdeeld over twee avonden rijden de deelnemers een vier afstanden in het IJssportcentrum Eindhoven.

Eerdere edities van de Eindhoven Trofee werden gewonnen door rijders als Thomas Geerdinck (Team TalentNED), Chris Huizinga (Team Jumbo), Jan Blokhuijsen (Team IKO) en Koen Verweij (Team Reggeborgh). De exacte deelnemers voor dit jaar worden op 20 november bekend gemaakt.

Klassieker

De Eindhoven Trofee wordt dit jaar voor de 43e maal verreden en is daarmee een van de oudste schaatsklassiekers van ons land. Sinds de jaren 1976 staat er ieder jaar een groep van 30 topschaatsers en aanstormende talenten aan de start. Een podiumplek bij de Eindhoven Trofee levert punten voor de Rabo Holland Cup op en een startbewijs voor het NK Allround later dit seizoen.

Kom kijken!

Op zaterdag zullen de kortste (500 meter) en langste afstand (5 km) verreden worden, terwijl op zondag de spectaculaire 1500 meter en middenafstand (3 km) op het programma staan. De wedstrijden beginnen beide dagen om 18:30 uur en de toegang is gratis.

Rabo Holland Cup

De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden voor de nationale schaatstop die bezig zijn de stap naar World Cups te maken. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de tiende keer plaats vindt, bestaat uit acht wedstrijden. Alle afstanden tellen mee voor het klassement van de Holland Cup en zijn een selectie voor het NK afstanden.