Wedstrijdinformatie

Deze pagina beschrijft de belangrijkste informatie voor de Eindhoven Trofee. Zie daarnaast ook de volgende pagina’s:

Toegang & Aanmelden

Rijders dienen op beide wedstrijddagen bij binnenkomst in de entreehal van het IJssportcentrum de presentielijst te tekenen. Dit kan tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd.

Mocht men onverhoopt vertraging oplopen, dan graag melden aan het organisatiecomité.

Vanaf 16:30 uur hebben deelnemers vrije toegang tot de 400-meter-baan. Er zal daarom om 16:15 een extra dweil plaatsvinden. Om 17:30 zal de ijsbaan vervolgens sluiten voor publiek en zal er een volgende dweil plaatsvinden. Wil men vóór 16:30 uur het ijs op, dan moet men entreegeld betalen.

Loting & Bijeenkomst coaches

Voor de loting van de 500 en 5000 meter op de eerste dag worden de rijders volgens het KNSB-reglement ingedeeld in lootgroepen.  Voor de 1500 en 3000 meter op de tweede dag worden de rijders geplaatst op grond van het klassement na respectievelijk 2 en 3 afstanden. Op beide dagen zal de loting om 16:30 plaatsvinden in de jurytoren. Deze loting wordt vervolgens rond 17:00 uur bekendgemaakt via de Sportity-app (code: BAAN-EVN).

De bijeenkomst voor coaches vindt plaats op zaterdag om 18:00 uur voor de jurytoren.

Inrijden

Voor de warming-up en cooling-down kunnen fietsen geplaatst worden tussen de tribune en de jurytoren. Inrijden op het ijs kan beide dagen tussen 16:30 en 17:30 op het publieksuur en tussen 18:00 en 18:15 uur, net voor aanvang van de wedstrijd.

Regels op het ijs

Wanneer de dweilmachine op het ijs is, mogen er géén rijders en/of coaches op het ijs zijn.

Tijdens alle afstanden mag er maximaal 1 coach per rijder/rijdster gebruik maken van de coaching-zone. Indien de coach geen rijder hoeft te coachen wordt deze verzocht de coachingszone te verlaten.

Het is deelnemers niet toegestaan om gedurende de wedstrijd enige apparatuur die muziek weergeeft of ander geluidsmateriaal te dragen.