Medaille voor Blokjeslegger Hilde

De Eindhoven Trofee 2018: toen wij Gerard Kemkers zagen, wisten we dat het een belangrijk schaatstoernooi was. Onze Jos de Vos deed natuurlijk ook mee aan het toernooi, om zich te kunnen kwalificeren voor het NK. Maar wie ook meedeed was Thomas Geerdinck, de grote concurrent van Jos. Thomas heeft op de 500 en 1000 meter een iets sneller PR dan Jos, maar op alle andere afstanden wint Jos het normaal gesproken van Thomas. Dat beloofde dus spannend te worden!

Het toernooi was erg goed georganiseerd en alle vrijwilligers werden in de watten gelegd met broodjes, taart, heel veel mandarijnen en natuurlijk drinken.

Na het leggen van de blokjes konden wij vanaf het binnenterrein alle schaatsers goed aanmoedigen.  Jos natuurlijk ook, en ook Thomas. Thomas vond dat zo fijn, dat hij na de prijsuitreiking van de 5000 meter op zaterdag van het podium stapte en zijn bronzen medaille voor die afstand aan Hilde gaf. Hij zei erbij “Die is voor jou, als dank voor het aanmoedigen. Dat was erg fijn en heeft me enorm geholpen!” en gaf Hilde daarna een high-five.

Door de goede tijden op de 500, 1500 en 3000 meter (dit keer was Thomas een fractie van een seconde sneller dan Jos op de 3000 meter) heeft Thomas het toernooi uiteindelijk gewonnen, en werd Jos tweede, ondanks het winnen van de 5000 meter.

Het was een spannend toernooi en we vonden het leuk om van zo dichtbij mee te maken!

Fenna en Hilde Venemans – Vughtse IJsclub